4de jaar: Office en retail

Voor wie?

Je wilt later graag op een kantoor werken of je ziet jezelf als winkelbediende. Je werkt graag met de computer, je bent ordelijk en je werkt nauwkeurig. Omgaan met mensen vind je belangrijk.

Wat leer je?

Je maakt kennis met de administratie en de retail (verkoop). Je leert op een zeer praktijkgerichte manier en onder begeleiding:

  • administratieve taken uitvoeren, zoals telefoneren, post en mails behandelen, tienvingerblind typen, handelsdocumenten verwerken en klasseren, facturen verwerken in de boekhouding;
  • vlot met de computer werken: opmaken van documenten in een professionele lay-out, opstellen van een rekenblad, adresgegevens invoeren in een databank, een eenvoudige presentatie klaarmaken en het bewerken van multimediamateriaal;
  • goederen in een winkel in ontvangst nemen en verkoopklaar maken;
  • verkopen en service verlenen.

Je leert de basisvaardigheden voor een vlotte communicatie in Nederlands, Frans en Engels.

Vele vaardigheden kan je oefenen buiten de school op de werkvloer.

En daarna?

In de tweede graad krijg je een brede vorming. Hierdoor kan je kiezen voor zowel de derde graad Office (kantoor) als de derde graad Retail (verkoop).

In de derde graad Office krijg je de basismodule ‘Office’ en kies je nog één van de volgende modules: logistiek of retail.
In de derde graad Retail volg je de lessen van de basismodule ‘Retail’ en kies je één van de volgende modules: logistiek of visual merchandising.

Lesuren Office en retail
4de jaar
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
project algemene vakken6
Engels3
Frans4
Nederlands communicatieve vaardigheden3
office, retail (inclusief werkplekleren) (CLIL)14
aantal lesuren34

CLIL = Content and Language Integrated Learning.
De leerling kan een deel van het vak retail in het Engels volgen.