6de jaar: Office en retail (OR) – Office en logistiek (OL)

Voor wie?

Je volgt de basismodule Office.
Je hebt daarnaast de keuze tussen de module logistiek of de module retail.

Je hebt interesse voor het beroep van administratief medewerker met een gedrevenheid voor ICT-vaardigheden.

Je wilt je verder bekwamen in het zakelijk gebruik van Nederlands, Frans en Engels om te komen tot een vlotte beheersing van deze talen.

Je weet dat ordelijk en nauwkeurig werken uitermate belangrijk is.

Als je ook belangstelling hebt voor het beroep van logistiek medewerker, dan is de module logistiek zeker iets voor jou.

Wens je liever met klanten, leveranciers en bezoekers om te gaan, dan voel je wellicht meer voor het beroep van retailmedewerker en is de module retail een uitstekende keuze.

Wat leer je?

Basismodule Office
In de basismodule ‘Office’ leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op een praktijkgerichte wijze.

Je voert zelfstandig ondersteunende secretariële taken uit, zoals het onthaal, je houdt een elektronische agenda bij, je biedt ondersteuning voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen.

Je krijgt een diepgaande ICT-vorming. Je leert documenten opmaken, presentaties maken, cijfergegevens verwerken, gegevensbanken aanmaken en gebruiken.

Je voert zelfstandig boekhoudkundige taken uit, zoals het verwerken van commerciële en financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket.

En daarna?

Na de derde graad Office en logistiek of Office en retail behaal je het getuigschrift van de derde graad bso.

Je kan meteen gaan werken als administratief medewerker. Afhankelijk van de gevolgde keuzemodule kan je ook een job als magazijnmedewerker of verkoopmedewerker uitoefenen.

Maar, we raden je aan een specialisatiejaar te volgen. De studierichting 7 Business Support is een logisch vervolg. Koos je de keuzemodule logistiek dan ligt 7 Logistics zeker ook binnen je mogelijkheden. Wanneer je de keuzemodule retail hebt gevolgd, dan is 7 Retailmanagement en visual merchandising voor jou een prima specialisatiejaar.

Na het specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs én ben je nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt als administratief medewerker, logistiek medewerker of retailmedewerker.

Lesuren Office en retail – Office en logistiek
6de jaar
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
project algemene vakken4
Engels2
Frans2
Nederlands zakelijk communicatief
basismodule
administratief medewerker: office13
keuzemodule
logistiek medewerker
of
verkoopmedewerker (retail) (CLIL)
9
(inclusief stage, minimum)(7)
aantal lesuren34

CLIL = Content and Language Integrated Learning.
De leerling kan een deel van dit vak in het 5de jaar in het Engels volgen.