3de en 4de jaar: Toerisme

Toerisme is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat theoretische inzichten en concepten worden aangereikt om ze nadien om te zetten in de praktijk en zo concrete uitdagingen effectief aan te pakken. Op die manier word je voorbereid op een specifieke selectie van professionele bachelors en de arbeidsmarkt, in dit geval binnen het domein Taal en cultuur.

Voor wie?

Je komt uit het tweede leerjaar A. Je bent sociaal vaardig en hebt een sterk taalgevoel. Je bent nieuwsgierig naar de brede sector van evenementen, beurzen, toerisme en recreatie. Je wil graag leren om interculturele en communicatieve vaardigheden toe te passen in verschillende moderne talen om mensen te informeren en te begeleiden. Het organiseren van uitstappen voor een bepaalde doelgroep lijkt jou wel leuk

Wat leer je?

Je studierichting loodst je de wereld van het toerisme binnen: zowel in het binnen- als in het buitenland maak je kennis met een brede waaier aan activiteiten, plaatsen en organisaties die gericht zijn op dienstverlening voor toeristen. Je leert hoe je bezoekers op evenementen, beurzen en toeristische bestemmingen kan informeren. Je ontdekt toeristische plaatsen, dichtbij en veraf. Je verwerft de competentie om toeristen te begeleiden naar en op een bestemming en tijdens excursies. Je wordt opgeleid in het organiseren van een uitstap voor een bepaalde doelgroep en in de praktische en administratieve voorbereiding ervan. Kortom, in de richting Toerisme leer je het brede toeristisch-recreatieve werkveld grondig kennen.

En daarna?

In de derde graad is Toerisme de meest logische vervolgopleiding.

Na de derde graad kan je voortstuderen aan de hogeschool. Logische studierichtingen zijn dan Hotelmanagement, Media en Entertainment business, Toerisme en recreatiemanagement … Indien je niet wil verder studeren, kan je ook meteen aan de slag in de toeristische sector.

Lesuren Toerisme
3de jaar 4de jaar
aardrijkskunde11
Frans44
Engels33
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen21
Nederlands55
wiskunde33
toerisme67
wereldwijs11
groeiuur11
coachuur11
aantal lesuren3232