3de en 4de jaar: Moderealisatie

Moderealisatie is een praktische studierichting in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. Dat betekent dat je de nodige beroepskwalificaties verwerft die nodig zijn om na je zesde jaar vlot mee te kunnen op de arbeidsmarkt, in dit geval voor een job binnen het domein Maatschappij en welzijn.

Voor wie?

Je bent geboeid door de modesector en houdt ervan om met een naaimachine kleding en accessoires te maken. Je kijkt ernaar uit om verschillende afwerkingstechnieken te leren kennen en bent bereid om daarvoor je motorische vaardigheden te verfijnen. Je bent enthousiast om je communicatieve en commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen zodat je in staat bent om modeartikelen te verkopen.

Wat leer je?

Je krijgt de technische vaardigheden aangeleerd om werkstukken zoals kleding en interieurartikelen in diverse soepele materialen te maken. Je leert eenvoudige retouches uitvoeren. Je ontdekt gaandeweg de vele mogelijkheden van materialen en afwerkingen.

Je bestudeert de actuele modetrends en leert zo het grote aanbod aan stijlen en artikelen kennen, waarmee je nadien aan de slag kan gaan in diverse presentaties. Je doet ervaring op met verschillende winkelconcepten en e-commerce. Je maakt ook kennis met een aantal aspecten van textielverzorging zoals wassen en strijken.

En daarna?

In de derde graad is de studierichting Moderealisatie de logische vervolgopleiding.

Na de derde graad ben je klaar voor een job in de confectiesector, de retouche of de modeverkoop.

Lesuren Moderealisatie
3de jaar4de jaar
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Frans22
Engels11
wiskunde11
natuurwetenschappen11
maatschappelijke vorming33
moderealisatie
CPL*
mode
groeiuur
1717
plastische opvoeding22
aantal lesuren3434

* Commerciële presentatie en lifestyle.