3de en 4de jaar: Bedrijfswetenschappen

Bedrijfswetenschappen is een theoretische studierichting met als finaliteit domeingebonden doorstroom. Dat betekent dat je wordt voorbereid op een specifieke selectie van academische en professionele bachelors, in dit geval binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je komt uit het tweede leerjaar A. Je hebt een goede wiskundige basis en werkt graag met cijfers. Je vindt het een uitdaging om complexere vraagstukken uit te pluizen en problemen op te lossen. Je kijkt er naar uit om meer te leren over economische concepten en het reilen en zeilen binnen bedrijven. Werken met de computer ligt jou ook wel.

Wat leer je?

De studierichting combineert een brede algemene vorming met een verdiepte basisvorming wiskunde en een uitgebreid pakket economie. In het onderdeel algemene economie maak je kennis met de consument en producent en hun relatie tot de economische wereld, de marktwerking en de rol van de overheid, internationale handel en economische relaties, … Het onderdeel bedrijfseconomie spitst zich toe op de werking van ondernemingen en organisaties. Daar komen zaken aan bod zoals de ondernemingsvorm, de boekhouding, het marketingbeleid en de berekening en interpretatie van financiële ratio’s.

En daarna?

In de derde graad is de studierichting Bedrijfswetenschappen de meest logische vervolgopleiding. Aangezien je in de tweede graad ook het vak programmeren aangeboden krijgt, ligt de studierichting Informatica- en communicatiewetenschappen eveneens binnen de mogelijkheden.

Na de derde graad ga je normaal gezien verder studeren. Aan de universiteit kan je gaan voor studierichtingen zoals Handelswetenschappen en Business Administration. Ga je liever naar de hogeschool, dan liggen Accountancy-fiscaliteit, Marketing, Internationaal ondernemen … zeker binnen je mogelijkheden.

Lesuren Bedrijfswetenschappen
3de jaar4de jaar
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
Nederlands44
Engels22
Frans33
wiskunde44
natuurwetenschappen33
aardrijkskunde11
geschiedenis11
MEAV*1
economie66
programmeren11
groeiuur12
coachuur11
aantal lesuren3232

* Maatschappelijke, economische en artistieke vorming.