3de en 4de jaar: Bedrijf en organisatie

Bedrijf en organisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat theoretische inzichten en concepten worden aangereikt om ze nadien om te zetten in de praktijk en zo concrete uitdagingen effectief aan te pakken. Op die manier word je voorbereid op een specifieke selectie van professionele bachelors en de arbeidsmarkt, in dit geval binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je komt uit het tweede leerjaar A. Je bent commercieel aangelegd en ook administratie of boekhouding schrikken jou niet af. Je leert graag meer over het reilen en zeilen van een bedrijf en bent nieuwsgierig naar de verschillende afdelingen en hun activiteiten. Met verschillende digitale toepassingen werken op de computer ligt jou ook wel.

Wat leer je?

In het onderdeel algemene economie leer je meer over de consument en producent en hun relatie tot de economische wereld. Het onderdeel toegepaste bedrijfseconomie is dan weer gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die je kan gebruiken om mee te draaien in de afdelingen boekhouding, financiën, administratie en personeel van een onderneming. Dit alles gebeurt vanuit concrete voorbeelden waarbij de verworven kennis en inzichten worden toegepast in de praktijk.

Je leert op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier te communiceren, adviseren en begeleiden. Je maakt ook kennis met de logistieke flow binnen een onderneming en de verschillende transportmiddelen. Bij het uitvoeren van opdrachten leer je om verschillende digitale tools op een efficiënte manier te gebruiken.

En daarna?

In de derde graad zijn Bedrijfsorganisatie, Commerciële organisatie en Internationale handel en logistiek logische vervolgopleidingen. Ben je geboeid door informatica en ICT, dan kan je ook gaan voor de studierichting Applicatie- en databeheer.

Na de derde graad kan je voortstuderen aan de hogeschool. Logische studierichtingen zijn dan Marketing, KMO-management, Internationaal ondernemen, Toegepaste informatica, Informatiemanagement en multimedia … Indien je niet wil verder studeren, kan je ook meteen aan de slag gaan in een commerciële, boekhoudkundige, administratieve of IT-afdeling van een bedrijf of organisatie.

Lesuren Bedrijf en organisatie
3de jaar 4de jaar
aardrijkskunde11
Engels33
Frans33
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen21
Nederlands44
wiskunde33
bedrijfseconomie89
wereldwijs11
groeiuur11
coachuur11
aantal lesuren3232