dagvandejeugdbewegingOp vrijdag 21 oktober was het Dag van de Jeugd- beweging en dat was te merken aan de vele uniformen op de speelplaats. Ook de leerkrachten haalden hun oude hemden en dassen boven en organiseerden samen met de leerlingen een spelletje Dikke Bertha tijdens de speeltijd.


Eiji Kawashima_op_veldloopDonderdagmiddag begaf de volledige Campus Sint-Ursula zich richting Lierse sportvelden om te lopen en te 'spelen' voor Fukushima, de Japanse stad die eerder dit jaar enorm hard getroffen werd door een zware aardbeving. Meer dan 1 000 leerlingen namen deel aan de sportieve manifestatie.

De Japanse doelman Eiji Kawashima (links op foto) van voetbalclub SK Lierse toonde zijn solidariteit met de actie. Ook vorig jaar was hij op de veldloop al van de partij.

De actie van Campus Sint-Ursula bracht zeshonderd euro op.

Onze ouderraad is al jaren een belangrijke schakel tussen de leerlingen enerzijds, en de leerkrachten en directie anderzijds. Ze heeft aanzienlijk wat inspraak in ons schoolbeleid.

De gezamenlijke ouderraad van het instituut en het lyceum bestaat op dit moment uit zeven leden, maar ze is op zoek naar wat vers bloed.

Als je als ouder van één van onze leerlingen enkele keren per schooljaar mee wil brainstormen, neem dan zeker contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voorzitter van de ouderraad.