5de en 6de jaar: Onthaal, organisatie en sales

Onthaal, organisatie en sales is een praktische studierichting in de arbeidsmarktgericht finaliteit. Dat betekent dat je de nodige beroepskwalificaties verwerft die nodig zijn om na je zesde jaar vlot mee te kunnen op de arbeidsmarkt, in dit geval voor een job binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je bent sociaal, communicatief en contact met klanten schrikt jou niet af. Je wil graag meer weten over de werking van ondernemingen en meer specifiek over de onthaal- en verkoopactiviteiten in een onderneming. Je bent ordelijk en nauwkeurig en werkt graag met de computer.

Wat leer je?

In deze studierichting ligt de focus op het ontwikkelen van de competenties van een winkelverkoper en een administratief onthaalmedewerker.

Je ontwikkelt je sociale en communicatieve vaardigheden zodat je efficiënt en klantvriendelijk leert omgaan met bezoekers aan een onthaalbalie of met klanten in een winkel. Je leert de basisvaardigheden voor een vlotte en professionele communicatie in Nederlands, Frans en Engels.

Als onthaalmedewerker leer je bovendien administratieve taken uitvoeren zoals het onthalen, registreren en informeren van bezoekers, het verwerken van (elektronische) post, het verwerken en beheren van gegevens en (digitale) documenten …

Als verkoopmedewerker leer je activiteiten uitvoeren in een winkelomgeving zoals artikels voorbereiden en presenteren, de klant ondersteunen tijdens de verkoop, het verzorgen van offline en online communicatie met de klant …

Aangezien de goederen-, documenten- en informatiestromen in bedrijven voornamelijk digitaal verlopen, is het belangrijk dat je vlot met de computer kan werken.

En daarna?

Na de derde graad ben je voorbereid op een functie op het onthaal of in de verkoopafdeling van een onderneming.

Lesuren Onthaal, organisatie en sales
5de jaar6de jaar
Engels22
Frans22
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
maatschappelijke vorming21
Nederlands22
wiskunde22
Duits11
onthaal, organisatie en sales
(inclusief stage)
1517
groeiuur1_
wereldwijs11
aantal lesuren3232