5de en 6de jaar: logistiek

Logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktgericht finaliteit. Dat betekent dat je de nodige beroepskwalificaties verwerft die nodig zijn om na je zesde jaar vlot mee te kunnen op de arbeidsmarkt, in dit geval voor een job binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je bent praktisch ingesteld en best handig. Rijden met een vorkheftruck schrikt jou niet af. Je wil graag meer weten over de werking van ondernemingen en meer specifiek over de logistieke activiteiten in het magazijn. Je ziet het zitten om je handen uit de mouwen te steken en te werken in een team.

Wat leer je?

In deze studierichting ligt de focus op het ontwikkelen van de competenties van een magazijnier en een bestuurder van interne transportmiddelen.

Als magazijnier maak je kennis met de diverse magazijnactiviteiten. Zo leer je alles van de logistieke keten, van ontvangst tot verzending van de goederen. Ook de organisatie en het beheer van het magazijn komen aan bod, net als de inrichting. Je krijgt met behulp van software inzicht in magazijn- en voorraadbeheer. Je oefent praktisch om te gaan met een leestoestel, steekwagentje of transpallet. Je doet ervaring op tijdens praktijksessies op school en binnen een bedrijf.

Daarnaast leer je hoe je een gemotoriseerd intern transportmiddel (vorkheftruck) kan besturen.

Aangezien de goederen-, documenten- en informatiestromen in bedrijven voornamelijk digitaal verlopen, is het belangrijk dat je vlot met de computer kan werken.

En daarna?

Na de derde graad ben je voorbereid op een functie in een magazijn van een onderneming.

Lesuren logistiek
5de jaar6de jaar
Engels22
Frans22
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
maatschappelijke vorming21
Nederlands22
wiskunde22
logistiek
(inclusief stage)
1618
groeiuur1
wereldwijs11
aantal lesuren3232