5de jaar: internationale handel en logistiek

Internationale handel en logistiek is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat theoretische inzichten en concepten worden aangereikt om ze nadien om te zetten in de praktijk en zo concrete uitdagingen effectief aan te pakken. Op die manier word je voorbereid op een specifieke selectie van professionele bachelors en de arbeidsmarkt, in dit geval binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je bent taalvaardig en administratie schrikt jou niet af. Je leert graag meer over de economische relaties van een bedrijf met de overheid en andere bedrijven in binnen- en buitenland.

Wat leer je?

In deze studierichting ligt de focus op de competenties van een medewerker (inter)nationaal goederenverkeer.

Dit betekent dat je je verdiept in internationale handel en economische relaties. Wat komt er allemaal kijken bij een internationale verkoop en met welke regelgeving moet je rekening houden? Naast Nederlands, Frans en Engels versterk je ook je communicatieve vaardigheden in het Duits.

Daarnaast leer je meer over het Supply Chain Management van een onderneming; dit is de goederen- en documentenstromen die gepaard gaan met (inter)nationaal handelen. Je bekijkt hiervan niet enkel het operationele luik (de logistieke flow van aankoop bij de leverancier tot en met levering aan de klant) maar ook de beleids- en strategische aspecten. Je verkent ten slotte de mogelijkheden van diverse transportmodi.

En daarna?

Na de derde graad kan je voortstuderen aan de hogeschool. Logische studierichtingen zijn dan Internationaal ondernemen, Supply chain management, International entrepreneurship … Indien je niet wil verder studeren, kan je ook meteen aan de slag gaan in een logistieke of administratieve afdeling van een (internationaal) bedrijf of organisatie.

Lesuren internationale handel en logistiek
5de jaar6de jaar
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
Nederlands22
Engels22
Frans22
wiskunde22
natuurwetenschappen11
aardrijkskunde11
geschiedenis11
wereldwijs11
Duits22
internationale handel
en logistiek
1111
bedrijfscommunicatie
NL FR EN
22
wiskunde+ financiën11
aantal lesuren3232