5de en 6de jaar: Commerciële organisatie

Commerciële organisatie  is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat theoretische inzichten en concepten worden aangereikt om ze nadien om te zetten in de praktijk en zo concrete uitdagingen effectief aan te pakken. Op die manier word je voorbereid op een specifieke selectie van professionele bachelors en de arbeidsmarkt, in dit geval binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je bent commercieel en administratief aangelegd en sociaal contact met klanten schrikt jou niet af. Je weet graag meer over het verkoopproces van A tot Z en wil graag leren hoe je klantgericht kan communiceren.

Wat leer je?

In deze studierichting ligt de focus op het ontwikkelen van de competenties van een commercieel assistent. Dit betekent dat je alles leert omtrent de commerciële en administratieve ondersteuning van het verkoopproces.

Je leert op een professionele manier omgaan met klanten en dit via diverse communicatiekanalen. De nadruk daarbij ligt op het efficiënt, kwaliteitsvol en klantgericht communiceren en op het adviseren en begeleiden van klanten voor, tijdens en na de verkoop. De administratieve en juridische luiken van een verkoop komen eveneens aan bod.

Je maakt kennis met de verschillende marketingstrategieën en -instrumenten en ook de wereld van e-commerce kent na je opleiding geen geheimen meer voor jou. Je ontdekt de werking en voordelen van een CRM-systeem voor het beheren van je klantgegevens.

En daarna?

Na de derde graad kan je voortstuderen aan de hogeschool. Logische studierichtingen zijn dan Marketing, Commerciële communicatie, Retailmanagement … Indien je niet wil verder studeren, kan je ook meteen aan de slag gaan in een commerciële of administratieve afdeling van een bedrijf of organisatie.

Lesuren commerciële organisatie
5de jaar6de jaar
aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
Nederlands22
natuurwetenschappen11
wiskunde22
wereldwijs11
commerciële organisatie1212
bedrijfscommunicatie
NL FR EN
22
wiskunde+11
toegepaste psychologie11
aantal lesuren3232