5de en 6de jaar: Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat theoretische inzichten en concepten worden aangereikt om ze nadien om te zetten in de praktijk en zo concrete uitdagingen effectief aan te pakken. Op die manier word je voorbereid op een specifieke selectie van professionele bachelors en de arbeidsmarkt, in dit geval binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je bent administratief sterk en werkt graag met cijfers. Je wil meer leren over de boekhouding en het financieel beheer van een bedrijf. Je bent nieuwsgierig naar de verschillende aspecten van human resource management zoals de sociale wetgeving en loonberekeningen.

Wat leer je?

In deze studierichting ligt de focus op de competenties van een boekhoudkundig assistent en een HR-assistent.

Als boekhoudkundig assistent leer je alles over het voeren van de boekhouding van A tot Z. Je ontdekt het nut van een analyse van de jaarrekening om het bedrijfsbeleid te ondersteunen. Je maakt kennis met het debiteurenbeheer en leert de kostprijs van een product te berekenen.

Daarnaast word je ook opgeleid in de competenties van een HR-assistent: Je leert wat de sociale rechten van de werknemers zijn en wat er allemaal komt kijken bij loonberekeningen. Ook het aannemen, begeleiden en ontslaan van personeel komt aan bod.

En daarna?

Na de derde graad kan je voortstuderen aan de hogeschool. Logische studierichtingen zijn dan Accountancy-fiscaliteit, Financiën en verzekeringen, KMO-management … Indien je niet wil verder studeren, kan je ook meteen aan de slag gaan in een boekhoudkundige of administratieve afdeling van een bedrijf of organisatie.

Lesuren Bedrijfsorganisatie
5de jaar6de jaar
aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen11
Nederlands22
wiskunde22
wereldwijs11
bedrijfsorganisatie1212
bedrijfscommunicatie
NL FR EN
22
wiskunde+11
toegepaste psychologie11
aantal lesuren3232