5de en 6de jaar: bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen

Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen is een theoretische studierichting met als finaliteit domeingebonden doorstroom. Dat betekent dat je wordt voorbereid op een specifieke selectie van academische en professionele bachelors, in dit geval binnen het domein Economie en organisatie.

Voor wie?

Je hebt een stevige wiskundige basis en zoekt graag een oplossing voor complexe probleemstellingen. Je wil graag aan de slag gaan met softwareontwikkeling en kijkt ernaar uit om toepassingen te ontwikkelen voor de dienstensector. Daarnaast ben je geboeid door economische problemen en opportuniteiten waar elke ondernemer mee geconfronteerd wordt. Je wil dan ook meer weten over de werking, dynamiek en drijfveren van ondernemingen.

Wat leer je?

De studierichting combineert een brede algemene vorming met een ruim pakket informaticawetenschappen. Dit alles wordt ondersteund door een economische vorming.

In informaticawetenschappen ligt de focus op softwareontwikkeling. Zo leer je zelfstandig modulaire softwaretoepassingen zoals webapplicaties ontwerpen voor de dienstensector. Daarnaast ontdek je hoe je inzichtelijk databanken kan ontwerpen en bevragen, ook softwarematig. Je analyseert algoritmen, algoritmische technieken en datastructuren om efficiëntere software te ontwikkelen.

In het onderdeel algemene economie komen de economie als systeem, internationaal handel- en betalingsverkeer, loonvorming en arbeidsmarktbeleid aan bod. Daarnaast worden enkele bedrijfseconomische thema’s belicht waaronder aspecten van financiering, analyse van de jaarrekening, marketing, e-commerce en aanverwante regelgeving.

En daarna?

Na de derde graad ga je normaal gezien verder studeren. Aan de universiteit kan je gaan voor studierichtingen zoals Informatica, Computerwetenschappen of Industriële wetenschappen. Ook economische richtingen zoals Handelswetenschappen en Business Administration zijn een optie. Ga je liever naar de hogeschool, dan liggen Toegepaste informatica, Informatiemanagement en multimedia, Bedrijfsmanagement … zeker binnen je mogelijkheden.

Lesuren Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen
5de jaar6de jaar
aardrijkskunde11
Engels22
Frans23
godsdienst22
geschiedenis11
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen21
Nederlands33
wiskunde44
bedrijfwetenschappen22
informaticawetenschappen66
communicatiewetenschappen11
academische taal11
Engels + IT labo11
wiskunde+11
wereldwijs11
aantal lesuren3232