IMG 2454De leerlingen van het vierde jaar BSO (MRP, V en K) gingen op uitstap naar Brussel. Ze maakten daar een wandeling langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden. De leerlingen hadden zich op deze uitstap voorbereid door de bezienswaardigheden op te zoeken en een 'toeristische folder' voor te bereiden. In Brussel zelf hebben zij dan klasgenoten en leerkrachten gegidst.

Op zondag 6 mei 2012 vinden de jaarlijkse LIERische Kunsten plaats aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans op de Gasthuisvest te Lier. Het is al de vijftiende editie waarbij een tweeduizendtal leerlingen zullen optreden voor een jury en een groot publiek. De academie combineert op die manier haar open dag met de openbare examens van haar ensembles. Van 9.30 tot 20 u. kan je op verschillende locaties in en rond de academie genieten van erg uiteenlopende optredens. De LIERische concerten vinden plaats in de volgende locaties: de Jezu├»etenkerk, de Colibrant, de Spaanse poort, de Sint-Gummaruskerk, het Zwartzusterklooster en natuurlijk ook in de academie zelf. Bovendien zal er ook randanimatie zijn voor jong en oud. In het kader van 800 jaar Lier zullen overdag tal van oude volksspelletjes opgediept worden. Kinderen kunnen zich uitleven met verkleedkleren en de kleinsten kunnen terecht in de kinderopvang. Een muzikale evocatie met beeld en vertelling over de geschiedenis van de stad Lier sluit de LIERische Kunsten 2012 feestelijk af.

Net als bij de vorige edities zullen de leerlingen van de richting Podiumtechnieken van de Technische Scholen Mechelen een aantal optredens voorzien van professioneel licht en geluid. De leerlingen van Onthaal en public relations van de Campus Sint-Ursula Lier nemen de promotie op zich en zullen het evenement zelf mee in goede banen leiden en voor randanimatie en kinderopvang zorgen.

Meer info vind je op www.samwdlier.be.

Afgelopen zondag liepen 18 leerkrachten van de Campus Sint-Ursula in 6 ploegen de Marathon van Lier. De beste ploeg haalde de eindmeet al na 3:16:48 maar ook de andere ploegen haalden mooie resultaten. Iedereen genoot van dit voortreffelijk georganiseerde evenement met knap parcours langs Nete en Netekanaal en zelfs in Lier centrum. De weergoden maakten er een prachtige zomerse dag van en ook de supporters langs het parcours droegen bij tot deze onvergetelijke sportervaring.

img 0754