Certificaten Portsmouth

De internationale stage zit erop! Collega Tom Van Hoof ging de ambassadeurs ophalen in Perpignan en schreef deze laatste blogtekst. Ook voor de 10 ambassadeurs in Portsmouth en de 12 ambassadeurs Sevilla was de internationale stage een schot in de roos. Onze ambassadeurs worden dan ook in de bloemetjes gezet op donderdag 23 mei om 19.30 in de feestzaal van Campus Sint-Ursula. Ze ontvangen er de behaalde certificaten uit handen van Jill Peiffer, directeur van het nationaal agentschap internationalisering EPOS.

 

“Landen met de Pic du Canigou op de achtergrond, uitstappen met een heerlijk zonnetje op het  gezicht - of toch bijna, een beetje dichterlijke vrijheid en wishful thinking mag - de warme wind voelen, maar vooral het besef dat je weer even mag deelnemen aan een fantastisch Erasmus+-project, heerlijk!

 
En het is en was weer ‘bangelijk’! Zes leerlingen die niet uitgepraat geraken over hun avonturen in Perpignan, die hun talenkennis lekker wat bijschaven, vlotjes – of soms iets minder vlot – stage lopen, als één groep fijn samenleven en een karrenvracht aan ervaringen op hun conto schrijven, heerlijk om daar getuige te mogen van zijn. Heerlijk om die positieve en nog meer positieve geluiden te mogen aanhoren. Werken, slapen, kokerellen – inclusief de brandweeroproep bij het frietjes bakken - kleine wasjes, grote wasjes, sporten, samen lachen, vloeken, poetsen, taallessen volgen, van het zonnetje genieten … drie weken doorgaan en blijven doorgaan, je wordt er gewoon vrolijk van om het sextet bezig te zien. De blogjes uit Sevilla en Portsmouth versterken dit gevoel alleen maar: ”goe bezig gasten!”

 

Als levenservaring kan dat tellen, meenemen gaan ze dit zeker! Het avontuur zijn ze aangegaan en ze hebben zich door niets of niemand laten afremmen. Ook een aangename vaststelling: ervoor durven gaan brengt je op plekken die je niet verwacht had en waardevol zijn!

SLXL ​​

Laat Europa nog maar even bestaan, misschien moeten ze in Londen gewoon even de blogjes van Portsmouth, Sevilla en Perpignan lezen, inspiratie gegarandeerd! Allez changer, nog een rondje draaien, nu tot de 31ste zeker, en dan … hopelijk niet, maar anders…  bye bye, adios, au revoir, er zijn nog meer mooie plekjes in Europa te vinden en laat ons maar vooral van die plekjes blijven genieten! Heerlijk! “