teambuilding erasmus

Toen we in september 2018 28 leerlingen selecteerden voor de internationale stage wisten we dat we de juiste keuze hadden gemaakt. In de voorbije maanden leerden de ambassadeurs de taal van het stageland beter onder de knie te krijgen. Met het OLS – programma van de EU moet er veel en frequent worden geoefend.

Op minder dan 75 dagen is het belangrijk om de ambassadeurs nog beter te leren kennen. Dat gebeurt het best buitenshuis en zo trokken we op vrijdag 11 januari met de hele Erasmusploeg op teambuilding naar Antwerpen.

We zagen een groep enthousiaste ambassadeurs de hele dag met trots de nieuwe sweater tonen! De teams kozen er dit jaar voor om onze ambassadeurs onder te dompelen in de wereld van de escape rooms. In Antwerpen werden de drie teams verdeeld over verschillende kamers en het was natuurlijk belangrijk om samen te werken en zo snel als mogelijk binnen het uur de kamer te verlaten. Dat het spannend was, konden we vaststellen na een uur adrenaline. Team Portsmouth en het lerarenteam Sevilla slaagden erin om binnen de tijdslimiet te ontsnappen. De andere ambassadeurs haalden het net niet, maar het was duidelijk dat deze activiteit geapprecieerd werd!

In het gezellige El Puerto werden de banden aangehaald met opnieuw lekker veel tapas en gezellig babbelen. Op de terugweg naar Lier werd het duidelijk dat we opnieuw een fantastisch team ambassadeurs wisten te selecteren. Op naar de skype-gesprekken!

(verslag: stagecoördinator Gudrun Malfait)