inter

De laatste dag van mei 2018 stond volledig in het teken van het Europees project. We ontvingen hoog bezoek van mevrouw Schermer van de Europese Commissie, mevrouw Peiffer, directeur van EPOS en mevrouw Van de Gaer, coördinator voor Europass/ VDAB. Ze kwamen op monitoringsbezoek om onze twee projecten SUI Abroad! Join us in learning! en SUI Abroad! Teachers on the Road! ' wat beter te leren kennen. Ook zes ambassadeurs kwamen getuigen over hun internationale ervaringen.

Op donderdagavond werd in de feestzaal van onze school voor de derde maal een internationale avond georganiseerd om de 28 ambassadeurs van 2018 in de bloemetjes te zetten. Naast enkele leuke gadgets ontvingen zij eveneens de belangrijke Europass. Dit internationaal, bij bedrijfsleiders bekend, certificaat geeft onze studenten een streepje voor bij een mogelijke aanwervingsprocedure in hun latere beroepsleven. Uit handen van mevrouw Van de Gaer en mevrouw Peiffer kregen de ambassadeurs hun welverdiende certificaten.

In het tweede deel van de avond kregen de leerlingen die ook ambassadeur willen worden voor de volgende Call uitleg rond het project. Opnieuw zullen dankzij het VET – Charter 28 leerlingen uit 6 TSO en 7 BSO zich kandidaat kunnen stellen om drie weken lang stage te lopen in het buitenland.

Meer informatie vind je hier.

(tekst: Gudrun Malfait)