Erasmus Londen diploma

Mevrouw Malfait, stagecoƶrdinator van het internationale stageproject Erasmus+, blikt tevreden terug op editie 2017 - 2018:

Het avontuur zit er op! Na een jaar vol voorbereiding zijn onze 28 ambassadeurs precies drie weken geleden vertrokken op een internationale stage. Dankzij de blog, de Facebook - en Instagramposts kon het thuisfront mee genieten van hun avonturen!

De buitenlandse stage heeft de taalskills zeker verbeterd, hun kennis van een ander Europees land en haar cultuur hebben onze jongeren leren kennen en appreciƫren. Ze hebben als individu hun plaats in de groep moeten zoeken en soms moeten opeisen. Hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid zijn dus zeker aangescherpt.

Zoals we hadden voorspeld was het pad niet altijd met rozen bezaaid. Soms waren de stekels heel pijnlijk. We mogen hopen dat ieder van onze 28 ambassadeurs uit deze ervaring heeft geleerd.

Voor onze zesdejaars staan de wasmachines te draaien want een nieuw avontuur biedt zich aan. Met de ervaring van de voorbije maand kunnen zij vertrekken naar St. Malo.Voor de zevende jaren is het opnieuw business as usual!

Op donderdag 31 mei is er dan onze internationale avond waar de directeur van Epos de certificaten van Europass zal meegeven. Op deze avond zullen we ook de volgende groep ambassadeurs warm maken voor de Call 2019. Opnieuw tonen heel wat leerlingen interesse in het project!


Hieronder nog drie groepsfoto's vanop de drie verschillende stagelocaties: (vlnr) Londen, Perpignan en Sevilla.

Erasmus Londen diplomaTeam Perpignanteam Sevilla