In onze vorige campagne brachten we leerlingen en oud-leerlingen samen. Deze keer verenigde ons PR-team leerlingen en leerkrachten! Het bleek een koud kunstje om talloze voorbeelden te vinden van leerkrachten en leerlingen die dezelfde interesses delen. Die gemeenschappelijke talenten staan centraal in onze campagne "leerkracht en meer, leerling en meer".

{tab=foto's SUI}

SUIGertBaselineSUIGudrunBaselineSUINickiBaselineSUITomBaselineSUIElsBaselineSUIHansBaseline

{tab=duiding}

Leraar, onderwijzer, lesgever, docent, … Er zijn best wel wat synoniemen voor de persoon vooraan in de klas, maar onze voorkeur gaat toch uit naar 
leer-kracht. Die kracht schuilt in de eerste plaats in het vermogen om zijn publiek warm te maken voor zijn vak. Als hij erin slaagt om de leerlingen te begeesteren, dan vliegt een lesuur zo voorbij.

Een leerkracht doet dus meer dan zijn lesje komen afdreunen. Zo zal hij ook geen kansen laten liggen om zijn eigen interesses en passie in de les binnen te smokkelen. De taalleerkracht gebruikt zijn favoriete nummer bij een luisteroefening en opent een nieuwe muzikale wereld voor enkele leerlingen met dezelfde smaak. De leerkracht aardrijkskunde etaleert zijn kennis van astronomie telkens de leerstof hogere sferen opzoekt en bepaalt zonder het te beseffen de latere studiekeuze van sommige leerlingen. De leerkracht Latijn toont zijn eigen vakantiekiekjes als hij doceert over het antieke Rome. Hilariteit alom als een verdwaalde foto de leerkracht in zwembroek en met snorkelbril toont! Hij kan er zelf hartelijk om lachen!

Maar de leerkracht is geen navelstaarder! Hij heeft ook oog voor de interesses en talenten van zijn leerlingen en wordt zelf geregeld aangenaam verrast. De leerkracht Nederlands ontdekt bijvoorbeeld in zijn lessenreeks rond theater dat sommige leerlingen zelf op de planken staan en de sportleerkracht stelt verheugd vast dat hij met gemak zes enthousiaste basketters voor het schoolploegje kan ronselen.

Kortom, op een campus van meer dan duizend “bewoners” moeten er heel wat leerlingen en leerkrachten zijn die dezelfde passie delen. Wij gingen op zoek naar concrete voorbeelden en hoefden niet lang te zoeken. Het resultaat van de zoektocht legden we vast in drie reeksen van zes foto’s, een reeks per deelschool dus. De baseline voor deze campagne liet zichzelf schrijven:

LEERKRACHT EN MEER, LEERLING EN MEER!

{tab=alle foto's} 

klik hier voor de foto's van deze campagne.