In dit digitale tijdperk willen wij voor onze handels- en modeschool een krachtige leeromgeving aanbieden voor onze leerlingen. Elke leerling vanaf het vierde jaar beschikt over een persoonlijke laptop.

Er zijn verschillende redenen waarom we ervoor kiezen om laptops te integreren in onze werking. De leerplannen in een handels- en modeschool worden afgestemd om de behoefte op de arbeidsmarkt op te vangen. Zo vraagt men ICT-integratie in elke les en in elk vak. Men vraagt kennis van specifieke softwarepakketten voor tekstverwerking en rekenblad (bv. Office), creatieve software (bv. Adobe

Indesign, Photoshop, Illustrator, …), boekhoudpakketten (bv. BOB, Fvisem, …). Ook moeten onze leerlingen mediawijs worden zodat ze kritisch omgaan met internet, sociale media, apps, …

Daarnaast willen we gelijke onderwijskansen bieden voor iedereen. Door de laptop zullen leerlingen zowel op school als thuis kunnen leren en werken. Leerlingen hebben alle softwarepakketten ook thuis, zodat ze zaken kunnen inoefenen. Leerlingen hebben de laptop dagelijks bij op school zodat ICT in elke les, indien gewenst, geïntegreerd kan worden.

Het digitale tijdperk evolueert razendsnel. De vele troeven van laptops in de klas zijn niet onbekend. Leren met behulp van laptops biedt veel flexibiliteit: leerlingen kunnen overal en altijd aan de slag met de leerstof. Ze zijn dus niet langer gebonden aan vaste werkplekken of computerruimtes. Daarnaast kunnen ze zelfstandiger werken en leervormen gebruiken die aansluiten bij hun leerstijl. Ze kunnen zelf informatie opzoeken, multimedia-inhoud gebruiken enz. Zo zijn ze optimaal voorbereid op hun latere functioneren in de informatiemaatschappij.

MEER WETEN?

1) In deze pdfinfobrochure willen we zoveel mogelijk vragen rond het laptopverhaal beantwoorden. Zijn er toch nog onduidelijkheden, dan kan je steeds terecht bij het laptopteam of de directie. Zij zullen je graag te woord staan.

2) We hebben ook een handig overzichtje van alle praktische informatie en van onze visie op laptopspdfin deze flyer gestopt.