Erasmus + is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs. Dankzij dit programma biedt de school de kans aan 28 leerlingen uit al onze eindjaren om drie weken stage te lopen in een bedrijf in Frankrijk, Spanje, Engeland of Ierland.

Vanuit het verleden weten we dat een internationale stage voor de leerlingen een enorme boost geeft aan hun zelfvertrouwen en dat het vele deuren opent op het vlak van hogere studies en het beroepsleven.  Naast de vakkennis die zij opdoen in een internationale context zijn er ook een heel aantal vaardigheden en attitudes die we in dit project sterk aan bod laten komen. Vermelden we bijvoorbeeld: zelfstandigheid, communicatievaardigheden, samenwerkingsbereidheid, zelfredzaamheid, probleemoplossend denken, maar ook de bewustwording van het Europees burgerschap en zoveel meer.

Tijdens het schooljaar word je intensief op je buitenlandse stage voorbereid. Zo zijn er een zestal infosessies na school waarin je bijvoorbeeld een woordje Spaans leert of waarin je kennismaakt met de Britse gewoontes. Daarnaast vindt er ook een teambuildingactiviteit plaats met alle leerlingen en begeleiders die samen op avontuur gaan.

De stage zelf loop je in een plaatselijke onderneming, met de plaatselijke taal als voertaal. Een echt taalbad dus! De keuze van het stagebedrijf gebeurt volledig op jouw maat. Je hoeft niet binnen je studierichting te blijven, je kiest zelf het type bedrijf waarin je graag je stage wil doen.

Meer uitleg kan je vinden in deze brochure: pdfbrochure Erasmus

Graag nog meer informatie? Die kan je steeds verkrijgen bij de coördinator van het project, mevrouw Gudrun Malfait. (e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

foto: de ambassadeurs voor het schooljaar 19-20:

Foto ambassadeurs SU Abroad Join us in learning 2O2O

 

2015 08 Erasmus VET webbanner transparentblue


facebookpagina SUI Abroad: https://www.facebook.com/SUIopErasmus/