1 kringwinkel

Als onderdeel van een project rond circulaire economie ("Good Planet") bezochten de leerlingen van 5 MO en 5/6AIT de Kringwinkel in Merksem. Elk jaar krijgt die kringwinkel 9000 ton goederen binnen, een hoeveelheid zo groot als het MAS. Zo zie je maar hoe de afvalberg kan verminderd worden maar tevens hoe sociale tewerkstelling kan bevorderd worden!

teambuilding erasmus

Toen we in september 2018 28 leerlingen selecteerden voor de internationale stage wisten we dat we de juiste keuze hadden gemaakt. In de voorbije maanden leerden de ambassadeurs de taal van het stageland beter onder de knie te krijgen. Met het OLS – programma van de EU moet er veel en frequent worden geoefend.

nanac 03

Nanac en het Europees centrum voor de Consument (ECC) bollen met hun"federal truck" naar Belgische scholen om de campagne #I'mNotFake onder de aandacht te brengen. Vandaag stond de hippe bus in Lier. Al onze klassen van drie tot zeven BSO brachten een bezoekje aan de bus en kregen te horen waarom het geen goed idee is om namaakgoederen te kopen.