onthaalactiviteiten en klassendagen

Onthaalactiviteiten

In september wordt er een onthaaldag georganiseerd voor al onze leerlingen. Op die manier kunnen de leerlingen mekaar snel leren kennen, zodat ook nieuwkomers zich na enkele dagen al thuis voelen op onze school.

  • derde jaar: wandelzoektocht en teambuildingsspelen
  • vierde jaar: fietszoektocht en teambuildingsspelen
  • vijfde jaar: groepsactiviteiten en creatieve workshops in hartje Lier
  • zesde jaar: opstart van de geïntegreerde proef en een groepsactiviteit
  • zevende jaar: ontbijt op school en een teambuildingsactiviteit

Klassendagen

Half november vinden traditioneel onze klassendagen plaats. Tijdens deze dagen trekken onze leerlingen er twee dagen op uit of werken ze samen aan een project.

derde jaar: Tongerlo 
De klassendagen vinden plaats in het Jeugdverblijfcentrum “Sporta" in Tongerlo. We zorgen voor een afwisselend programma waarin zowel ernstige onderwerpen als ontspannende sport- en spelmomenten aan bod komen.

vierde jaar: Parijs
Alle 4e jaren gaan op klassendagen naar Parijs. We zullen er heel wat Parijse bezienswaardigheden bezoeken, op donderdagavond maken we een rondvaart op de Seine en natuurlijk zullen we ook de Franse taal en cultuur opsnuiven.

vijfde jaar: Oostmalle
De tweedaagse heeft plaats in het Provinciaal Vormingscentrum in Oostmalle. De bedoeling is leerlingen onder begeleiding van volwassenen te laten nadenken en praten over waarden in verband met relaties. Er zijn activiteiten voor alle leerlingen samen en gesprekken in kleinere groepen. Deze groepsgesprekken worden telkens begeleid.

zesde jaar: Geïntegreerde proef
De leerlingen van het zesde jaar nemen de tijd om intensief aan de geïntegreerde proef te werken. De inhoud van deze dagen worden per klas ingevuld.

zevende jaar: Londen
De specialisatiejaren en de Se-n-Se studenten trekken naar Londen voor een tweedaagse in deze wereldstad. Ze bezoeken talrijke bezienswaardigheden en doen een rondvaart op de Theems.